12 maart

Raadslid zet zich in voor laaggeletterden: ‘Zoveel mogelijk mensen aan het werk’

Raadslid Willemien Treurniet zet zich in voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. “Iedereen telt mee, iedereen is waardevol”, zegt Treurniet. De fractievoorzitter van ChristenUnie Middelburg is genomineerd voor de titel Beste Raadslid van Nederland.

Treurniet vindt het belangrijk dat zo veel mogelijk mensen op de arbeidsmarkt komen. “Wij hebben ons in Middelburg ook ingezet voor de laaggeletterden. Om ook de mensen mee te laten doen, en zo veel mogelijk te laten lezen en schrijven.”

De fractievoorzitter probeert zo dicht mogelijk bij de inwoners te staan. “Ik ga graag met ze in gesprek”, zegt Treurniet. “Politiek is heel veel koffie drinken. Heel veel signalen pik je zo op.”

Door haar vele contacten ziet Treurniet niet alleen wat ze kan doen voor individuen, maar ontdekt ze ook een rode lijn in de wensen van de inwoners. “Dan kun je ook in z’n algemeenheid stappen zetten voor Middelburg.”

Beste lokale politicus

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen gaan campagnebureau BKB, de Volkskrant en omroep WNL op zoek naar de beste lokale politicus van Nederland. Op besteraadslid.nl kan iedereen een stem uitbrengen op één van de twaalf genomineerden.