01 maart

6 maart: Verkiezingsdebat in begrijpelijke taal (Nijverdal)

Dinsdag 6 maart wordt in de ZINiN bibliotheek in Nijverdal het verkiezingsdebat in begrijpelijke taal georganiseerd. Tijdens dit debat zullen afgevaardigden van CDA, Partij van de Arbeid, D66, VVD, GROENLINKS, Lokaal Hellendoorn en ChristenUnie hun programma presenteren, met elkaar in debat gaan en vragen vanuit het publiek beantwoorden. De uitdaging voor de politici is om dit in gewone en begrijpelijke taal te doen.

In de gemeente Hellendoorn zijn er ongeveer 3.000 mensen (2/3 autochtoon) die moeite hebben met lezen en schrijven. Deze mensen gaan veel minder vaak stemmen, omdat ze de informatie rondom de democratie en verkiezingen bijvoorbeeld niet goed begrijpen. Een partijprogramma lezen en begrijpen lukt daarom vaak ook niet. Met een verkiezingsdebat in begrijpelijke taal wordt de afstand tussen deze groep en de politiek letterlijk en figuurlijk kleiner. De politicus die aan het einde van de avond het meest begrijpelijk heeft gesproken zal een prijs ontvangen.

Aanmelden

Wil jij ook aanwezig zijn bij dit debat en in discussie gaan met de politici? Dit kan. Je kunt je aanmelden via: Stichting De Welle, Yvonne Posthuma, taalpuntnijverdal@stichtingdewelle.nl of 06-28211059 of 0548-638807. Men moet zich wel aanmelden. Dit kan tot 2 maart.

Het debat wordt georganiseerd door het Taalpunt Nijverdal, een samenwerkingsverband van Stichting De Welle, ZINiN, Gemeente Hellendoorn, ROC van Twente en Stichting Lezen & Schrijven.