27 februari

5 maart: Informatieavond gemeenteraadsverkiezingen (Breda)

Heldere taal

De inwoners van Breda mogen kiezen welke politieke partij zij het beste vinden voor de stad. Door te stemmen laten zij weten wat ze belangrijk vinden. Stem op iemand die over veel dingen hetzelfde denkt als jij!

Om een goede keuze te maken heb je informatie nodig. Daarom organiseren Gemeente Breda, Stichting Nieuwe Veste, Cubiss Brabant, Stichting Lezen & Schrijven in samenwerking met Prodemos een informatieavond over de gemeenteraadsverkiezingen. Aanwezigen leren dan meer over wat de gemeenteraad doet en hoe je kunt stemmen. Op deze avond is er gelegenheid om raadsleden uit Breda te ontmoeten en te horen wat zij belangrijk vinden voor Breda. Hierover gaan we met elkaar in gesprek in een debat.

Om elkaar goed te begrijpen is het belangrijk dat we heldere taal gebruiken. We hebben de plannen van de politieke partijen in Breda gelezen. Deze avond maken we bekend welke partij de meest heldere taal heeft gebruikt in hun plan.

Ben je zelf raadslid bij Gemeente Breda en vind je het leuk om te komen debatteren? Meld je dan aan! Welk onderwerp vindt jouw partij heel belangrijk? Laat het ons weten, dan nemen we contact met je op.

Ieders stem is belangrijk. Voor deze avond nodigen we vooral burgers van Breda uit. Maar ook geinteresseerden van buiten Breda zijn welkom.

Programma

Om 18.00 uur gaan de deuren open en zijn er soep en broodjes. Het programma start om 18.30 uur en sluit om 20.00 uur.

Meer informatie en aanmelden

Neem contact op met Yvonne van den Berg van Cubiss, y.vandenberg@cubiss.nl of Ernestine Schipper van Stichting Lezen & Schrijven ernestine@lezenenschrijven.nl.