05 maart

13 maart: Verkiezingsdebat in klare taal (Oss)

Op 21 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Daarom zijn er overal in het land debatten. Bibliotheek Oss organiseert een verkiezingsdebat op dinsdag 13 maart om 20.00 uur. Het is een bijzonder debat, want het is in Klare Taal. Dat betekent dat de lijsttrekkers in makkelijke woorden en korte zinnen vertellen wat zij van sommige onderwerpen vinden. Iedereen is van harte welkom bij dit debat in Klare Taal.

Waarom een debat in Klare Taal?

Politieke onderwerpen zijn vaak moeilijk om te begrijpen. Soms door ingewikkelde wetgevingen of abstracte visies. Maar ook doordat politieke partijen hun mening niet duidelijk uitleggen. Dat is jammer, want zo weet je niet zeker op welke partij je moet stemmen. Daarom kiest Bibliotheek Oss voor een debat in Klare Taal. Een debat in Klare Taal is makkelijker te volgen. Ook voor mensen die moeite hebben met lezen en schrijven.

Wie doen er mee?

Deniz Ozkanlı vertelt waarom het belangrijk is dat iedereen kan lezen en schrijven. Theo van Duren is journalist. Hij schrijft vaak columns in de krant. Op deze avond vertelt hij steeds op een leuke manier over de onderwerpen van het debat. Chris Perreijn is de ervaren en enthousiaste debatleider van de avond. Hij was heel lang communicatieadviseur bij gemeente Oss. Klare Taal Ambassadeurs Theodora Verploegen en Aysegül Demirci vormen de jury van de avond.

Wie wint de prijs voor Klare Taal?

Welke lijsttrekker praat het best in Klare Taal? De winnaar krijgt een mooie prijs van de Klare Taal jury.

Het verkiezingsdebat is gratis. Iedereen is van harte welkom.